top of page
Търсене

“Всичко започна в книжарничката на Хюго”, Шели Кинг

Загалавие: „Всичко започна в книжарничката на Хюго“

Автор: Шели Кинг

Оценка (от 1 до 6): 5

 

„Всичко започна в книжарничката на Хюго“ открих точно на 26 декември и мигновенно се влюбих в нея. Книга, която се чете на един дъх и е толкова подходяща за моментите, когато искаш да си „починеш“ с книгата. Когато искаш нещо леко, но приятно. Е, тази история е точно такава. Не можех и за миг да я остава. Правех кратки почивки само, за да не изпусна поредната порция постни сърмички. Но стига за мен. Нека ви разкажа повече за книгата и преди да продължите да четете ви предупреждавам, че ще разкажа повече, за това ако не искате да знаете може да спрете да четете до тук.
„Всичко започна в книжарничката на Хюго“ те пренася в една книжарница за стари книги „Водното конче“. Още когато четях книгата и прочетох заглавието можех да си представя книжарницата във винтич стил, с прах по лавиците и кресла за четене, а името „Водното конче“, о, да, пасва идеално. В книжарничката собсвеност на Хюго, започва да „кисне“ Маги. Младо, момиче загубило работата си и посокота си, което по цял ден чете любовни романи. Всички във „Водното конче“ не харесват новите издания и лъскави книжарници, те вярват в магията на старите книги и боже, колко всъщност са прави. Когато Маги е приета в читателски клуб тя трябва да прочете една книга „Любовникът на лейди Чатърли“. Старото издание и подарява Хюго, в което тя намира много интересни бележки в полетата от двама влюбени – Катрин и Хери. Двамата си пишат в книгата кратки писма един до друг. Толкова впечатлена от историята нашата главна героиня разгласява историята и за едно денонощие тя става сензация. Започва едно много интересно приключение, необикновенно. Любовта между страниците на тази стара книга, обръща целия живот на Маги. Спомнете си, казах ви за магията в старите книги.

 

Ако успях поне за малко да ви заинтригувам прочетете „Всичко започна в книжарничката на Хюго“, няма да съжалявате. Отдавна не бях чела нещо леко и увлекателно. Но спирам до тук, защото и без това ви казах твърде много, а тази книга е магична, точно като винтич книжарниците от филмите по коледа.21 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page