top of page
Търсене
  • Снимка на автораbooksy0

Оцвети живота си с календарите на изд. "Миранда"

Вече ви говорих за New year, new me представата ми за равносметките и поставянето на цели за новата година. Е, тази година съм много позитивно настроена, имам много планове, идеи и „цели“, но в основата на всичко е желанието ми да съм по-обърната навътре към себе си, да слушам тялото и душата си, да намирам малките радости в живота и да ги споделям с най-близките си хора. Да, плановете ми са за големи събития, но осъзнавам, че не биха стрували нищо без малките моменти. На тях посвещавам 2023-та.


Верен помощник във всяко планиране, а също и в мечтаенето, е справката – място, където можеш да записваш какво ти предстои, какво очакваш, за какво да се подготвиш, но и какво ти се е случило, какво си постигнал, какво не си успял да постигнеш, но всичко е наред. Идеален помощник в тези начинания е годишен календар, а ако дизайнът му е свеж, стилен, такъв който ти носи спокойствие, но и вдъхновение – веднага се превръща в идеалното решение.


Пиша ви това, за да споделя колко се наслаждавам на новия календар от издателство „Миранда“. Те имат два дизайна – с вълшебници и с мандали, като картинката за всеки месец представлява така хитовото оцветяване за възрастни. Ти сам оцветяваш живота си – не е ли приказка?
Този, който имам аз е с мандали за оцветяване. Нека ви кажа малко повече за мандалата. „Мандала“ на санскрит означава: „същина“ + „има, съдържа“, колко поетично. При будите символът може да представя енергичното поле на човека, както и на умствената му представа за вселената.Психотерапевтът Карл Густав Юнг забелязал, че когато се намират пред избор, вземайки важно за себе си решение, неговите пациенти неволно започват да чертаят на всичко, което има попадне под ръка. Юнг бил заинтригуван от загадъчните кръгове и сам започнал да рисува мандали, за което си отделил специална тетрадка, впоследствие известна като „Червена книга“. Благодарение на него са се появили психотерапевтични техники – мандалодиагностика и мандалотерапия.Другият, не по-малко интересен дизайн на календарите на „Миранда“, представя образи на вълшебници. Е, има ли нужда тази символика да бъде разяснена. Какво по-прекрасно от това сам да придадеш вълшебство на дните си? Оцветявайки своята своеобразна месечна фея-кръстница, ти сам превръщаш тиквата в каляска. А в съвременния свят, в който връщането на силата на личността е все по-популярно течение (за щастие), това е просто прекрасен метод да го практикуваме.


Е, пожелавам ви да имате една година, която съдържа много същина, да измагосате много чудеса и да използвате само хубавите цветове, за да я обагрите с емоции.

43 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page