top of page
Търсене
  • Снимка на автораbooksy0

„Последната госпожа Периш“, Лив Константин

Актуализирано: 19.08.2022 г.

Книга: „Последната госпожа Периш“ Автор: Лив Константин Жанр: психологически трилър Оценка (от 1 до 6): 6


Обичам да пиша за нашумяли книги в интернет пространството, особено, когато аз ги откривам доста по-късно😄, но за мен всяка книга си чака своето време, прилежно подредена в домашната ми библиотека. Днес ще ви разкажа малко повече, именно за една такава книга „Последната госпожа Периш“ на Лив Константин. Ще бъда доста обрана в думите си и ще ви кажа само, че тази синя книга е наистина толкова вълнуваща, колкото казват всички. Историята е моментално завладяваща и крие толкова много мистерия и обрати. Вълнуваща е, държи в напрежение читателят до самия ѝ край. В инстаграм ви споделих малко за нея. Разказах ви, че е избрана като бестселър в книжния клуб на Рийз Уидърспуун, продадена е над половин милион копия и е публикувана в над 30 страни, а както прочетохте от последните ми редове, има защо тези факти да не са незначителни и да има защо. Дори Netflix започна екранизация на книгата и нямам търпение да видя какъв филм ще се сътвори.
Историята, психологически трилър, се съсредоточава върху жена на име Амбър Патерсън, доста умела измамница, която няма да се спре пред нищо за да постигне целта си и този път без да обърка нищо, а именно да се сприатели с г-жа Периш (богата жена, с перфектен социален живот) или по-скоро да заеме мястото ѝ. Амбър Патерсън е доста умело структуриран персонаж. Тя успява да се слее с обстановката и е много умна, и което е още по-важно е доста хитра. Единствената и цел е да грабне в ръцете си животът, който никога не е имала. Дафни Париш от друга страна е идеалната плячка. Тя е мила, добра и пред света тя е точно това което тръси Амбър, жена, която има всичко което тя няма – хубав живот, богат съпруг, пари, въздействие над общестото, лукс. Никой няма представа и нейният капан работи добре. В крайна сметка тя е планирала всичко до най-малкия детайл. Но има само едно нещо, което има силата да провали всичките ѝ планове, да разбие всичките ѝ мечти – миналото ѝ. Призраци от миналия ѝ живот я следват и Амбър трябва да се увери, че те ще останат погребани в миналото. Иначе всичко, за което е работила досега, ще отиде в канализацията.


Изключително интересно е човек да анализира всеки един от геройте докато чете книгата. Те са коренно различни. Г-н Периш е единствен по рода си. Той е толкова различен характер от двете дами. За него мога да пиша толкова много, защото дори сам по себе си той е интересен, но защо ви препоръчвам да разберете като прочетете книгата.


В началото когато започнах да я чета, няма да отричам, ми се стори като chick-lit, но след това мистерията завладя страниците и смело мога да твърдя, че фокуса на книгата е съвсем различен от любовен роман или нещо подбно. Докато книгата изглежда много лесна в началото, едва по-късно сложността и наслояването започват да разкриват своите тайни. Излишно е да казвам, че книгата не разочарова. Държи читателя в плен до самия край. „Последната госпожа Периш“ на Лив Константин е мрачна история за неконтролирана алчност, завист и желанието на една жена да бъде богата, желание за бляскав живот. Това е приказка за злата мащеха от Снежанка, но в една друга съвременна история. Приказка за това, че има една жена, която ще получи всичко. Дори да звучи банално, след цялата хвалба за тази книги, на мен също ми хареса. Има защо да се говори толкова за нея и дори някой да си помили, че съм закъсняла с ревюто ѝ, за мен сега е перфектният сезон да я прочетете. Хващайте плажната кърпа и няма да разберете, че още не сте влязли в морето.

11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page