top of page
Търсене
  • Снимка на автораbooksy0

"По следите на преселението" от Уил Адамс

Книга: По следите на преселението Автор: Уил Адамс

Жанр: Трилър

Оценка (от 1 до 6): 5


Приключението започва тук...

Наистина беше приключение да прочета това което се крие зад „стените“ на тази книга. Едно прекрасно приключение, на места непознати за мен. Винаги ми е било изключително интересно да чета за египетските градове, култура и изобще за историята на Египет. А тайнствените им предмети, гробници и пирамиди са загадка не само за мен, а и за цял свят. Цялата им култура е толкова магична, че няма как да не се потопие в разказа и да станеш част от книгата и това което се случва. На моменти си представях (като дете което чете приказка за рицари и принцеси), че съм египтолог точно като главният герой Даниел Нокс, преудолявам трудности и се изправям пред огромни загадки.


На прашна улица в Александрия египтологът Даниел Нокс се натъква на предмет, свързан със Свитъците от Мъртво море, който го кара да тръгне по следите на древна еврейска секта. Апокалиптичният проповедник Ърнест Питърсън има свята мисия и няма намерение да позволи нито на Нокс, нито на някого другиго да му попречи да я изпълни. В този момент отвличат приятелката на Нокс — Гейл Бонар. По телевизията се появява видеозапис с нея, в който терористите заплашват да я убият. Нокс е убеден, че тя му предава тайно послание със записа. Времето го притиска, но той тръгва към тайнствения древен египетски град Амарна и към гробницата на фараона еретик, където може да намери отговор и на голямата загадка за преселението на евреите.


Книгата е дълго приключение, което не е за изпускане в есенните вечери, когато след тежък работен ден, може да се принесете в дълбините на някоя пирамида, да четете стари ръкописи по стените и да откривате истински съктовища и къпани да дебнат отвсякъде. Книга загадка, книга, която може да накара детето в теб отново да мечтае за това какъв иска да стане като порасне, но и много дълбоки теми, които ще те накарат да разбереш повече за един свят, който крие много история и тайни, много могъща сила и неща, които цял свят не може да разгадае години наред.31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page