top of page
Търсене
  • Снимка на автораbooksy0

„Хипотеза за любов“ от Али Хейзълуд

Заглавие: „Хипотеза за любов“ ❤ Автор: Али Хейзълуд Жанр: Роман Оценка (от 1 до 6): 6


„Хипотеза за любов“ от Али Хейзълуд според статистиката е най-добрата любовна книга на Amazone за 2021 г. Прочитайки я рабирам защо. Споделяла съм ви многократно, че любовните романи не са силната ми страна, но през последните години откривам наистина прекрасни книги в тази тематика, които ми носят прекрасна емоция и са леки за четене. „Хипотеза за любов“ напълно преобърна представата ми за този жанр. Според мен най-добрите любовни романи имат потенциала да изложат читателите на автентични и несъвършени взаимоотношения и да предложат нови теми за дискусия, без да ни карат да се чувстваме сякаш това е история, която вече сме чели.


Историята се фокусира много върху живота на Олив и Адам извън техния роман, което прави любовната им история по-правдоподобна и интересна. В повечето любовни романи темата е за „забранената любов“, „враговете на влюбените“ р други. „Хипотеза за любов“ има съвсем различен поглед – контраста между сриозното отношение на Адам и сладкото отношение на Олив. Дори доста се обръща внимание върху самата работа на Олив и какво значи тя за нея. Въпреки че е чудесно да се потопите в магията на романтична история, наличието на вторичен сюжет, който се занимава с реални проблеми, е това, което прави любовния роман наистина страхотен . Докато „Хипотеза за любов“ е забавно романтично четиво, то също така се занимава с болката от семейната смърт, разликите във властта, предизвикателствата в близостта и най-често сексуалния тормоз на работното място. Любовта е красива, забавна и невероятна, но „Хипотеза за любов“се възползва от възможността да включи и разговори по сериозни проблеми. Въпреки че тези теми може да са трудни за някои читатели, мисля, че тези сюжетни точки, тежки разговори и сложни емоции издигат „Хипотеза за любов“на следващото ниво и заслужено получава толкова удобрение от читателите и заветните 5 звезди в Goodreads.


Малко за съжета:

Студентска от Станфордския университет Олив Смит се забърква в нещо, в което не е особено подготвена. Джереми е бившият и приятел на Олив, но след тяхната връзка се влюбва в нейната приятелка Ан, според която нашата главна героиня не се справя одобено доре с любовните отношения. За да докаже точно обратното Олив спешно започва да си търси приятел, които да представи пред Ан и всички други. Открива го в лицето на Адъм Карлсън. Първият мъж, който вижда без да харесва особено, но единствената и възможност. Той е страшилището на Станфордския университет, студен нрав, но се оказва, че има интерес да се преструва на гадже на Олив и то доста сполучливо. Ето тогава започва и кръговрата от лъжи, а както знаете след всяка изречена лъжа следват редица нови. Оплита се в една игра, чиито правила изобщо не са и ясни. Има няколко варианта които могат да се случат – или ще се оплетата в лъжи или някой от тях ще се влюби. Но какво става накрая няма да ви кажа и тук, просто не обичам да издавам най-интересното, оставям на вас да разберете сами.

Ще се радвам да ни пишете вашето мнение за книгата, да споделим впечатлението си от тази любовна експлозоя, помежду си. Ако търсите леко четиво за топлите месеци, за почивка както избрах аз или просто искате да прочетете нещо различно – това е вашата книга. Свежа, пълна с емоция, но не сладникава, любов във всякаква форма.


8 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Opmerkingen


Post: Blog2_Post
bottom of page